Elfiniltä löydät latausratkaisut yrityksesi toimipisteisiin

 

Sähköauton latausasemaa hankittaessa tulee ottaa huomioon niin auton, latausaseman kuin asennuskohteena toimivan kiinteistön tai paikan erityistarpeet. Kun toimit yhteistyössä alan edelläkävijöiden kanssa, varmistat, että latauspiste tulee olemaan pitkäaikainen ratkaisu ja pysyy mukana autojen ja sähköverkon nopeassa kehityksessä. Sähköautot tulevat yleistymään mukavaa tahtia, siksi latauspistettä harkitessa tulisi huomioida myös tuleva tarve. Yhden latauspisteen sijaan saattaa olla hyödyllistä varata valmiudet useammalle latauspisteelle.

Lue lisää sähköauton latausratkaisuista tai lataa pdf.-tiedosto.

 

Kauttamme saat sähköauton latausaseman avaimet käteen -periaatteella!

Sähköauton latauspiste taloyhtiöön

Taloyhtiössä lataushankkeet viedään yhtiökokouksen kautta päätökseen, viime kädessä hallitus päättää aseman asennuksesta. Asennustöiden kustannusten tulisi yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan jakautua osin taloyhtiöille ja osin sähköauton omistajalle. Sähköauton latauksen sähkönkulutuksen kustannukset on syytä jakaa käytön mukaan. Työn kustannukseen vaikuttaa tehdäänkö toteutus ”älykkäällä” latausasemalla vai asentamalla lisämittareita. Sähkömittareita ja sähkön laskuttamisesta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö.

Yhtiökokouksessa mietittävää:

Saako kuka tahansa ladata sähköautoa?

Miten kuormanhallinta on mietitty?

Tuleeko aseman olla ”älykäs”?

Pitääkö aseman tunnistaa käyttäjä?

Pitääkö käyttäjälle tuottaa raportointia?

Ovatko laskutuskäytännöt vaivattomia?

 

Lisätietoa paikalliselta Elfin-jälleenmyyjältäsi

Sähköauton latauslaitteet asennuksineen löydät Elfin-jälleenmyyjältä. Sähköautojen latausasemat ja latausjohdot löydät kattavasta valikoimastamme aina edullisin hinnoin.

Sähköauton latauspisteet Elfin-jälleenmyyjältäsi »

Elfiniltä sähköauton latauspiste kotiin

 

Auton kotilatauspisteen hankinta tulee aloittaa selvittämällä auton latauspisteen tyyppi. Kun tiedät autosi tyypin, voit ottaa yhteyttä lähimpään Elfin-jäsenliikkeeseemme. Sähköalan ammattilainen kartoittaa kohteesi ja antaa ehdotuksen latausaseman asennukseen. Latausasema voi olla esimerkiksi seinään kiinnitettävä silloin, kun voidaan hyödyntää autotallia tai katosta. Seisova pylväsmallinen latauspiste soveltuu parhaiten pihamaalle. Jos latauspiste sijaitsee kaukana sähköpääkeskuksesta muutostyöt saattavat vaatia esimerkiksi kaivuutöitä. Käyttöönotto-opastuksella varmistamme, että sähköauton lataus sujuu yhtä huolettomasti kuin sen suunniteltu.

Tarjoamme sähköauton latauspisteen toteutukseen joustavaa rahoitusta.

Sähköauton akkujen lataamiseen tarkoitetun kotilatausaseman asennustyöt oikeuttavat myös kotitalousvähennykseen. Lisätietoa saat Verohallinnon sivuilta.

 

Latausaseman suunnittelussa ja asennuksessa nämä seikat on hyvä huomioida:

Mitä muutoksia sähköpääkeskukseen tulee tehdä?

Tarvitseeko sähköliittymään tehdä muutoksia?

Sulakkeet – miten ne kestävät?

Pylväsmallinen vai seinään kytkettevä?

Tuleeko pihalla tehdä kaivuutöitä?

Onko uudelleenkaapelointi tarpeen?