LED-valaistus

LED on jo pitkään ollut nykyajan valaistuksen standardi. LED on korvannut hehkulamput, halogeenit ja energiasäästölamput. Siellä missä LEDejä ei vielä ole, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota ja siirtyä ympäristöystävällisempään ja energiatehokkaampaan ratkaisuun. Elfinin kautta löydät suunnittelijat ja asentajat vaativienkin kohteiden valaistusjärjestelmien uusimiseen.

Valaistuksen osuus omakotitalon sähkönkulutuksesta perinteisellä valaistuksella on jopa 25 %. Vaihto LED-valaisimiin voi tarkoittaa jopa 90 % alhaisempia kustannuksia. Myös muissa kohteissa LEDiin siirtymisen säästöt ovat huomattavia.

Miksi vaihtaa LEDiin?
  • Välitön syttyminen
  • Ei kuumene liikaa
  • LED on käyttöiältään pitkäikäinen
  • Energiatehokas, ei lämpöenergian hukkaa
  • Ympäristöystävällinen – on kierrätettävä eikä sisällä myrkkyjä

Kylmä LED?

Mielikuva viileästä ja terävästä LED-valosta on vanhanaikainen ja perustunee vanhempien energiasäästölamppujen sävyyn. LED-tekniikka kehittyy koko ajan, ja LED-valoon onkin saatavilla runsaasti säädeltävyyttä tarpeen ja tilanteen mukaan. Uusinta tekniikkaa ovat muun muassa sellaiset LED-lamput (Philips SceneSwitch), joissa asetuksia muuttamalla vaihto kylmän valon, luonnonvalon ja kotoisan lämpimän valon välillä sujuu sulavasti.

Lisätietoa LEDeistä saat kysymällä!

Elfinin valaistusasiantuntijat löydät täältä »