LED-valot

 

Elfinin avulla järjestät valaistuksesi nykyaikaiseksi

LED on jo pitkään ollut nykyajan valaistuksen standardi. LED on korvannut hehkulamput, halogeenit ja energiasäästölamput. Siellä missä LEDejä ei vielä ole, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota ja siirtyä ympäristöystävällisempään ja energiatehokkaampaan ratkaisuun. Elfinin kautta löydät suunnittelijat ja asentajat vaativienkin kohteiden valaistusjärjestelmien uusimiseen.

Näin vaihdat LEDiin

Vanhojen valaisimien vaihtaminen energiatehokkaisiin LED-valaisimiin onnistuu erilaisilla jälkiasennusvalaisimilla helposti lähes kaikissa kohteissa. Yleensä olemassa olevaa johdotusta, muuntajaa ja himmennintä voidaan hyödyntää, joten asennus tapahtuu ammattilaisen toimesta nopeasti.

Kylmä LED?

Mielikuva viileästä ja terävästä LED-valosta on vanhanaikainen ja perustunee vanhempien energiasäästölamppujen sävyyn. LED-tekniikka kehittyy koko ajan, ja LED-valoon onkin saatavilla runsaasti säädeltävyyttä tarpeen ja tilanteen mukaan. Uusinta tekniikkaa ovat muun muassa sellaiset LED-lamput (Philips SceneSwitch), joissa asetuksia muuttamalla vaihto kylmän valon, luonnonvalon ja kotoisan lämpimän valon välillä sujuu sulavasti.

Miksi vaihtaa LEDiin?

 

Välitön syttyminen

Ei kuumene liikaa

Soveltuu hyvin kuumaan ja kylmään

LED on käyttöiältään pitkäikäinen

Energiatehokas, ei lämpöenergian hukkaa

Ympäristöystävällinen – on kierrätettävä eikä sisällä myrkkyjä

 

Valaistuksen osuus omakotitalon sähkönkulutuksesta perinteisellä valaistuksella on jopa 25 %. Vaihto LED-valaisimiin voi tarkoittaa jopa 90 % alhaisempia kustannuksia. Myös muissa kohteissa LEDiin siirtymisen säästöt ovat huomattavia.

Lisätietoa LEDeistä saat kysymällä!

Elfinin valaistusasiantuntijat löydät täältä »