Hyödynnä lämmityksen etäohjausta energiakustannusten hillitsemisessä

 

Lämmitys on usein suurin yksittäinen menoerä energialaskussa (kotitalouksissa kattaen jopa 60 % kodin energiankulutuksesta). Lämmönsäädön komponenttien valinnalla on siten välitön vaiku­tus rakennuksen energiankulutukseen.

 

Lämmitysenergian kulutus on suoraan verrannollinen sisäilman lämpötilaan. Jos termostaatti puuttuu tai on huonolaatuinen, seurauksena on tavanomaisesti tarpeettoman korkea sisälämpötila. Yhden celsiusasteen nosto lisää sähkönkulutusta 5 %. Tasainen ja tarkka huonelämpötilan säätö saadaan elektronisella termostaatilla, jonka herkkyys on merkittävästi perinteisiä ns. bi-metallitermostaatteja parempi ja lämmön vaihteluväli on pienempi. Elfin-sähköasentajat kartoittavat tilanteen kodeissa, taloyhtiöissä, yrityksissä ja muissa tarvittavissa kohteissa.

 

Huonekohtainen tavoitelämpötila

 

Paras tulos saavutetaan asettamalla kuhunkin huonetilaan yksilöllinen tavoiteläm­pötila. Elektroninen huonetermostaatti valvoo huoneen lämpötilaa jatkuvasti. Sen avulla saadaan hyödynnettyä kodin toissijaisten lämmönlähteiden, kuten takan, kodinkoneiden, ilmalämpöpumpun tai valaistuksen tuottama lämpö. Termostaatti lopettaa lämmittämisen, kun toissijaiset lämmönlähteet tuottavat riittävästi lämpöä.

 

Poissa kotoa -toiminto

 

Useimpiin termostaatteihin voi myös kytkeä erillisen ohjauskytkimen, joka tiputtaa tavoitelämpötilaa muutaman asteen. Nämä ohjaukset voi kerätä yhteen kotona/ poissa-kytkimeen, joka asennetaan talon eteiseen. Sen avulla on helppo vähentää talon lämmitystä, kun lähdetään pois kotoa. Kotona/poissa-kytkimen aktiivisella käytöllä voidaan säästää huomattavasti energiaa.

 

Viikko-ohjelmoitava termostaatti kosketusnäytöllä

 

Viikko-ohjelmoitavaan termostaattiin voidaan ohjelmoida lämmitystilanteita kellonajan ja viikonpäivän mukaan. Esimerkiksi öisin ja työpäivien aikana termos­taatti vähentää lämmitystä ja säästää energiaa. Jos poikkeuksellisesti ollaankin kotona, on käyttäjän helppo poistaa viikko-ohjelma väliaikaisesti käytöstä. Viikko-ohjelmoitava termostaatti sisältää kolme valmiiksi ohjelmoitua ohjelmaa. Oman yksilöllisen viikko-ohjelman ohjelmointi on myös helppoa.

Energiatehokas ja viihtyisä koti

  • Hyvälaatuinen lämmön säätöjärjestelmä auttaa hyödyntämään muiden lämmöntuottajien, kuten takan tai valaistuksen, aiheuttaman lämmön
  • Elektroninen termostaatti pitää lämmön miellyttävän tasaisena
  • Viikko-ohjelmoitava termostaatti voi säästää merkittävästi ener­giaa

Elfin sähköurakoitsijan sähkönsäästövinkit kotitalouksille:

Laske huonelämpötilaa (Huom! eri kohteissa voi olla eri lämpötila!)

Sammuta valot huoneista aina kun poistut

Vaihda energiatehokkaisiin LED-lamppuihin

Käytä liiketunnistimia

Hanki ilmalämpöpumppu

Tiivistä lämpövuodot (Tarkasta säännöllisesti ikkunatiivisteet)

Hanki diginäytölliset termostaatit, jolla saat lämpötilan säädön tarkemmaksi

Nosta omavaraisuusastetta, hanki aurinkopaneelit

Aurinkosähköjärjestelmät

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt:

Kysy lisää suoraan sähköalan ammattilaiselta, mikä olisi kohteeseesi sopivin ratkaisu. Huonekohtaiset termostaatit ja lämmityksen etäohjaus ovat nykypäivää, ja niillä hillitset tuntuvasti energiakustannuksia. Paikallinen Elfin-sähköliike vastaa mielellään lisäkysymyksiin ja kertoo miten kohteessa voisi hyödyntää uusinta rakennusautomaatiota ja talotekniikkaa.

Etsi lähin Elfin-jälleenmyyjä »

 

Hyödynnä kotitalousvähennys remonttikohteissa

Muistathan, että kotitaloutena voi hyödyntää kotitalousvähennystä. Sitä saat remonttikohteissa työnosuudesta. Lisätietoa löydät Verohallinnon sivuilta.