Sähkötöiden asiantuntija

Sähkösuunnittelu Sähköurakointi

Sähkötöissä kysytään nyt nopeutta ja laatua. Ajankohtaista alalla ovat etenkin erilaiset sähköautojen latausratkaisut, kertoo sähkötöidenjohtaja Jani Korttila.

Sähkötöidenjohtaja Jani Korttila, JTK-Sähkö Oy

Vastaan työssäni sähköasennuksista: päivittäinen työni on tarjota asiakkaille heidän toiveidensa mukaisia sähköratkaisuja, joiden suunnittelu ja toteutus tulevat meiltä. Toteutamme sähkötöitä kokonaisen kerrostalon sähköistä aina yksittäisiin pistorasioiden asennuksiin.

Usein maallikot eivät ymmärrä, miten suurista riskeistä on kyse, jos sähköturvallisuutta laiminlyödään. Päätehtävämme onkin tarjota asiakkaille ratkaisuja, jotka ovat ennen kaikkea sähköturvallisesti tehtyjä ja turvallisia käyttää niin sähköasentajan kuin loppukäyttäjän näkökulmasta.

Tällä hetkellä erittäin ajankohtaista alalla ovat sähköautojen erilaiset latausratkaisut. Teemme vanhoihin taloyhtiöihin kartoituksia, joissa selvitetään, mitä talon nykyinen sähköverkko pystyy antamaan. Kartoitusten perusteella taloyhtiöt tietävät paremmin, millaisia ratkaisuja he tarvitsevat latausinfran toteuttamiseen.

Kuluttaja-asiakkaat toivovat tällä hetkellä helppoa, asiantuntevaa ja ennen kaikkea nopeaa palvelua. Elämänrytmi on nopeutunut, ja kaiken pitäisi tapahtua nyt ja heti, niin hyvässä kuin huonossa. Työskentelemme nopealla syklillä mutta niin, ettei myöskään kuluttajien odottama hyvä laatu kärsi.

Tällä hetkellä erittäin ajankohtaista alalla ovat sähköautojen erilaiset latausratkaisut.

Sähköasentajan tulee tuntea sähköalan vaatimukset kuin omat taskunsa. Varsinkin, jos hän työskentelee huolto- ja korjausrakentamisen puolella, missä harvemmin on olemassa valmiita suunnitelmia, vaan kaikki täytyy tutkia ja toteuttaa itse. Hyvä sähköasentaja myös ymmärtää rakentamista muutoinkin kuin sähkötöiden osalta. Ammattitaitoinen asentaja ymmärtää ja tuntee ainakin pintapuolisesti myös muut rakentamisen erikoisosa-alueiden työt ja työtavat.

Hyvä sähköasentaja myös ymmärtää rakentamista muutoinkin kuin sähkötöiden osalta.

Kuka? Jani Korttila
Mitä? sähkötöidenjohtaja
Missä? Elfin-ketjuun kuuluva JTK-Sähkö Oy, Uusimaa

Juttu julkaistu alun perin Onnisen asiakaslehdessä 5/2021